Krumplis Póréhagyma krémleves recept
30 perc
A Krumplis Póréhagyma krémleves hozzávalói:
olivaolaj vagy vaj/margarin
2 szál póréhagyma
1 csomag újhagyma
5-b db nagyobb burgonya
1 zöldségleves kocka
pár leheletvékony szelet füstölt szalonna (angolszalonna, vagy bacon)
só
bors
1 doboz főzőtejszín
petrezselyem
A Krumplis Póréhagyma krémleves elkészítési módja:
A póréhagymát és az újhagymát valamint vékony szeletekre vágott füstölt szalonnát megpárolom egy kis olivaolajon, vagy margarion. A burgonyákat közben apró kockákra vágom, és a már megpárolt hagymához dobom. Felöntöm vízzel, beleteszem a zöldségleves kockát. Amikor a krumpli megfőtt beleöntöm a tejszínt és felforralom. Fűszerezem sóval, borssal, petrezselyemmel, majd botmixerrel összeturmixolom. Én a magam részéről minél sűrűbben szeretem, majdnem olyan állagúan mintha krumplipüré lenne.
Lehet kicsit pikánsabbá tenni egy db babérlevéllel, és egy löketnyi fehérborral.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Kíwa, 2010. jan. 19. 11:07
A krumplis póréhagyma krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.