Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Fetával és aszaltszilvával töltött pulyka fetás áfonyamártással recept

Fetával és aszaltszilvával töltött pulyka fetás áfonyamártással recept

A Fetával és aszaltszilvával töltött pulyka fetás áfonyamártással hozzávalói:
pulykamell
aszaltszilva
1 zacskó fetasajt
pulyahús fűszerkeverék
fokhagyma
olivaolaj
rozmaring
vaj
kakukkfű
KÖRETHEZ: sárgarépa, alma, hagyma
MÁRTÁSHOZ: aszalt áfonya, fetasajt, tejszín


A Fetával és aszaltszilvával töltött pulyka fetás áfonyamártással elkészítési módja:
Karácsonykor ötöltem ki ezt a receptet. A pulykamellet két egyenlő részre szeltem mivel elég nagy darab volt. Majd a részeket félbevágtam mint egy szendvicszsemlét, és megszórtam a fűszerkeverékkel + meghintettem fokhagymával. Jól beterítettem a fetasajttal és beletettem az aszaltszilvát is. Megtűztem hústűvel úgy, hogy nehogy kifolyjon a töltelék. Bedörzsöltem a pulykahús fűszerkeverékkel és fokhagymadarabkákat szórtam rá. A tepsi aljára minimális olivaolajat kentem, + egy kis vajat. A tetejére szintén pár helyre szórtam vaj"morzsákat". Köretnek almagerezdeket, sárgarépát és 4 részbe vágott hagymát tettem a tepsibe. Az egészet megszórtam kakukkfűvel + egy rozmaring ágat helyeztem a két húsdarab közé. A MÁRTÁS: tejszínt fetasajtot a sütésből maradt húslevet + az áfonyát felforraltam majd botmixerrel összeturmixoltam.


Kategória: Karácsonyi receptek


A fetával és aszaltszilvával töltött pulyka fetás áfonyamártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook