Fetával és aszaltszilvával töltött pulyka fetás áfonyamártással recept

pulykamell
aszaltszilva
1 zacskó fetasajt
pulyahús fűszerkeverék
fokhagyma
olivaolaj
rozmaring
vaj
kakukkfű
KÖRETHEZ: sárgarépa, alma, hagyma
MÁRTÁSHOZ: aszalt áfonya, fetasajt, tejszín
A Fetával és aszaltszilvával töltött pulyka fetás áfonyamártással elkészítési módja:
Karácsonykor ötöltem ki ezt a receptet. A pulykamellet két egyenlő részre szeltem mivel elég nagy darab volt. Majd a részeket félbevágtam mint egy szendvicszsemlét, és megszórtam a fűszerkeverékkel + meghintettem fokhagymával. Jól beterítettem a fetasajttal és beletettem az aszaltszilvát is. Megtűztem hústűvel úgy, hogy nehogy kifolyjon a töltelék. Bedörzsöltem a pulykahús fűszerkeverékkel és fokhagymadarabkákat szórtam rá. A tepsi aljára minimális olivaolajat kentem, + egy kis vajat. A tetejére szintén pár helyre szórtam vaj"morzsákat". Köretnek almagerezdeket, sárgarépát és 4 részbe vágott hagymát tettem a tepsibe. Az egészet megszórtam kakukkfűvel + egy rozmaring ágat helyeztem a két húsdarab közé. A MÁRTÁS: tejszínt fetasajtot a sütésből maradt húslevet + az áfonyát felforraltam majd botmixerrel összeturmixoltam.
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: Kíwa, 2010. dec. 28. 22:33
A fetával és aszaltszilvával töltött pulyka fetás áfonyamártással elkészítési módja és hozzávalói.