Kakukkfüves Sütőtök krémleves recept
A Kakukkfüves Sütőtök krémleves hozzávalói:1 egész apróra vágott megpucolt sütőtök
1 fej vöröshagyma
1 ek olaj
1 zöldségleveskocka
1 zacskó/ doboz tejszín
1 citrom
kakukkfű, só, bors ízlés szerint
A Kakukkfüves Sütőtök krémleves elkészítési módja:
A sütőtököt apró kockákra vágom. A hagymát egy kevés olajon megdinsztelem ( én mindig olívaolajat használok, sztem az egészségesebb). Beleteszem az apróra vágott sütőtököt, a félbevágott (előtte jól megmosott) citromot, és felöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje. Szórok bele kakukkfüvet ízlés szerint. + Beledobom még a zöldségleves kockát is. Amikor a sütőtök megfőtt kiveszem belőle a citromot, hozzáöntöm a tejszínt és összerottyantom. Leveszem a tűzről, botmixerrel krémlevessé mixelem, majd a végén ízlés szerint sózom borsozom. Tálaláskor egy kis tökmagolajat öntök rá, valamint pár szem tökmagot teszek a tetejére.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Kíwa, 2009. márc. 13. 14:05
A kakukkfüves sütőtök krémleves elkészítési módja és hozzávalói.