Vörösbabos – zelleres pulykamell recept
A Vörösbabos – zelleres pulykamell hozzávalói:30 dkg pulykamellfilé
1 doboz vörösbabkonzerv
10 dkg zellergumó
1 szál póréhagyma
1 színes paprika
1 paradicsom
salátalevelek ízlés szerint
2 evőkanál olaj
só
1 kávéskanál őröltborskeverék
Öntethez: 4 evőkanál ketchup, chili fűszerkeverék ízlés szerint
A Vörösbabos – zelleres pulykamell elkészítési módja:
A megtisztított póréhagymát, zellert és a kicsumázott paprikát vékonycsíkokra vágjuk, majd belekeverjük a leöblített babkonzervet. Az öntethez a ketchupot elkeverjük a fűszerkeverékkel és 4-5 kanál vízzel, majd összekeverjük a baboszö9ldségwkkel. Ha kell sózzuk, beletesszük a megmosott szeletekre vágott paradicsomot is. A leöblített, leszárított csíkokravágott húst kevés forró olajon megsütjük, sóval, borssal ízesítjük. Tálalásnál ízlés szerinti salátára adagoljuk a paradicsomos babot, rátesszük a forró, sült pulykacsíkokat, szaftjával együtt, és azonnal tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. ápr. 24. 13:16
A vörösbabos – zelleres pulykamell elkészítési módja és hozzávalói.