Mustáros csirke recept
A Mustáros csirke hozzávalói:55 g szívbarát Flora margarin,
1 finomra kockázott hagyma,
45 dkg csíkokra vágott csirkemell,
1 ek. kukoricaliszt,
1 gerezd áttört fokhagyma,
1,5 dl húsleves leve,
1 ek. chili,
2 ek. őrölt koriander,
1 ek. magos mustár,
őrölt bors,
1 ek. szezámmag,
1 maréknyi aprított bazsalikomlevél.
A Mustáros csirke elkészítési módja:
- Forrósítsuk fel a szívbarát Flora margarint, adjuk hozzá a hagymát és pároljuk addig, amíg megpuhul, de még nem lesz barna. - A csirkemellet forgassuk a kukoricalisztbe, majd a fokhagymával együtt adjuk a párolt hagymához. Nagy lángon pirítsuk, míg aranybarna nem lesz. - Öntsük rá a húslevet, majd szórjuk bele a chilit és a koriandert. Keverjük hozzá a mustárt és a borsot. - Forraljuk fel, majd lassú tűzön pároljuk 10 percig. - A végén keverjük bele a szezámmagot és a bazsalikomot. - Tálaláskor, a főtt tésztát és a szívbarát Flora margarinon párolt sárgarépacsíkokat halmozzuk tányérra, majd fektessük mellé a csirkemelldarabokat. Végül locsoljuk meg a szaftjával
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: anyy, 2008. ápr. 24. 12:51
A mustáros csirke elkészítési módja és hozzávalói.