Habcsók recept
A Habcsók hozzávalói:2 tojásfehérje
15 dkg porcukor
3 dkg étkezési keményítő
kb. 25 darabhoz
A Habcsók elkészítési módja:
Előkészítés: Kibélelünk sütőpapírral egy nagy tepsit. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. : A tojásfehérjéket tiszta tálban, tiszta habverővel, egy csipet sóval kemény habbá verjük, közben apránként beleszitáljuk a 10 dkg porcukrot. A hab olyan kemény legyen, hogy ha késsel belevágunk, a nyoma megmaradjon. A maradék 5 dkg porcukrot elkeverjük az étkezési keményítővel, habra szitáljuk, és óvatosan összeforgatjuk. A masszát habzsákba töltjük, és kisebb „csókokat” nyomunk a tepsire. A sütő középső rácsán kb. 15 percig sütjük, majd elzárjuk a sütőt, és további 2-3 órát a sütőben hagyjuk száradni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: anyy, 2008. ápr. 24. 12:46
A habcsók elkészítési módja és hozzávalói.