Pudingkrémes kekszes recept


7 tojásfehérje,
20 dkg cukor,
15 dkg darált dió,
4 evőkanál liszt,
1 cs. sütőpor,
A krémhez:
7 tojássárgája,
2 cs. vaníliaízű pudingpor,
6 dl tej,
1 ek. étkezési keményítő,
25 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
25 dkg háztartási keksz,
2 dl feketekávé,
10 dkg csokoládé
Díszítéshez: 5 dkg csokoládéreszelék
A Pudingkrémes kekszes elkészítési módja:
1. A tojások fehérjét a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a darált diót, majd a sütőporral összekevert lisztet. Simítsuk tepsibe, és 180 C-fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. Hagyjuk kihülni. 2. A tojások sárgáját a pudingporral összekeverjük, és a tejben megfőzzük. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk az 1 dl vízben elkevert étkezési keményítőt, kicsit összeforraljuk, hagyjuk kihülni. 3. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihült krémmel összedolgozzuk, két részre osztjuk. Az egyik részt a tésztára kenjük, betakarjuk a kávéban beáztatott keksszel. A krém másik feléhez hozzáadjuk a vízgőz felett felolvasztott csokoládét, és a kekszre kenjük. Ha megkötött, csokoládéreszelékkel megszórva, szeletelve tállaljuk.
Egy szelet: 380 kcal
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bnedora, 2011. aug. 15. 11:03
A pudingkrémes kekszes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.