Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Betyár leves recept

Betyár leves recept

A Betyár leves hozzávalói:
1/2 kg disznófarok,
1 db sárgarépa,
1 db fehérrépa,
1 kis fej zeller,
petrezselyemzöld,
zeller levél,
levestészta (eperlevél, kiskocka, csipetke),
só,
bors,
pici zsiradék


A Betyár leves elkészítési módja:
A disznófarkat megtisztítjuk, majd kisebb darabokra vágjuk, feltesszük főni. Ízesítjük sóval, borssal, vagy ételízesítővel. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. Zsiradékon megdinszteljük, pici pirospaprikát szórunk bele, és ráöntjük a már kész húslevest. Levestésztát főzünk bele. Megszórjuk az apróra vágott zöldségzölddel.

Természetesen az adagokat arányosan változtathatjuk. Olcsó és finom leves.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A betyár leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook