Betyár leves recept
A Betyár leves hozzávalói:1/2 kg disznófarok,
1 db sárgarépa,
1 db fehérrépa,
1 kis fej zeller,
petrezselyemzöld,
zeller levél,
levestészta (eperlevél, kiskocka, csipetke),
só,
bors,
pici zsiradék
A Betyár leves elkészítési módja:
A disznófarkat megtisztítjuk, majd kisebb darabokra vágjuk, feltesszük főni. Ízesítjük sóval, borssal, vagy ételízesítővel. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. Zsiradékon megdinszteljük, pici pirospaprikát szórunk bele, és ráöntjük a már kész húslevest. Levestésztát főzünk bele. Megszórjuk az apróra vágott zöldségzölddel.
Természetesen az adagokat arányosan változtathatjuk. Olcsó és finom leves.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: bnedora, 2011. júl. 13. 18:46
A betyár leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.