Tavaszi tepsis csirke recept
A Tavaszi tepsis csirke hozzávalói:1 db csirke
1 kg bugonya
2-3 fej hagyma
20-30 dkg sárgarépa
20-30 dkg fehérrépa
petrezselyemzöld
A Tavaszi tepsis csirke elkészítési módja:
A csirkét felaprózom, a burgonyát fél centi széles karikákra vágom, a sárgarépát és a petrezselymet, hagymát szintén felkarikázom. A tepsi aljára alufóliát teszek, megzsírozom/olajozom, rárakom a megmosott petrezselymet, a felkarikázott zöldségek egyharmadát, majd egy sor burgonyát teszek rá. Sózom, borsozom, majd rárakom a feldarabolt csirkeszeleteket. Tetszés szerint ízesítem a húst, majd befedem hagymával, sárgarépával, fehérrépával - ezeket is lehet fűszerekkel ízesíteni. Befedem a maradék burgonyával, amit szintén fűszerezek. (Az én családom úgy szereti, ha sok bors van rajta.) Alufóliát teszek rá, és a sütőben megpárolom. Amikor a hús megpuhult, leveszem az alufóliát, s addig sütöm, amíg a teteje megpirul.
A sok zöldségtől a krumplinak és a húsnak is finom íze lesz
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Krysty, 2007. júl. 6. 07:36
A tavaszi tepsis csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.