Zelleres párolt pulykamell recept
A Zelleres párolt pulykamell hozzávalói:70 dkg pulykamellfilé
nagyjából ugyanennyi szeletelt zeller
1 db nagyobb fej
vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2 pohár joghurt
só
frissen őrölt bors
kis ételízesítő.
A Zelleres párolt pulykamell elkészítési módja:
A szeletelt zellert, és a vöröshagymát kevés olívaolajjal meglocsolt tepsibe tesszük, egy kis sót, és borsot szórunk rá. A hússzeleteket elősütjük, kevés borssal, sóval, ételízesítővel. A zeller és a vöröshagyma tetejére helyezzük. A joghurtot a zúzott fokhagymával kikeverjük és a hús tettjére öntjük. Előmelegített sütőben alufólia alatt (lefedett edényben) pároljuk kb. 35 percig, majd kb. 10 percig fólia nélkül.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. ápr. 24. 13:15
A zelleres párolt pulykamell elkészítési módja és hozzávalói.