Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sajtos fokhagymás csirkecomb recept

Sajtos fokhagymás csirkecomb recept

A Sajtos fokhagymás csirkecomb hozzávalói:
8 kisebb csirkecomb
4 gerezd fokhagyma
só, bors
2 kk. morzsolt majoránna
2 ek. olaj
20 dkg füstölt sajt
8 vékony szelet bacon /szalonna
¼ szelet piros húsú paprika
4-8 zöldfűszerbóbita


A Sajtos fokhagymás csirkecomb elkészítési módja:
A csirkecombokat leöblítjük, lehúzzuk a bőrüket, majd a húsos-gömbölyű felükre fordítjuk őket, és ujjheggyel kitapintjuk a felső combokban a csontot. A húst a csont fölött mélyen bemetsszük, majd átvágjuk az izületeket, és kiszabadítjuk-kiemeljük a csontot (az alsó combokat nem csontozzuk ki).180 C-ra előmelegítetjük a sütőt. Alufóliával kibélelünk egy nagyobb sütőedényt, és megkenjük olajjal. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk. A felső combok kicsontozott felületét bedörzsöljük sóval, frissen őrölt borssal, majoránnával és az arányosan elosztott, áttört fokhagymával, végül a sütőedénybe fektetjük őket. A sajtot megreszeljük és a csirkecombok tetejére halmozzuk, majd mindegyikre 1 szelet bacon/szalonnát fektetünk. A forró sütőben pirosra, ropogósra sütjük (45-50 perc) (ha nagyon pirul az aljuk, egy kevés vizet öntünk alá) A combokat tálra tesszük, meglocsoljuk a pecsenyealjjal, és a vékony csíkokra szeletet paprikával, valamint zöldfűszerbóbitákkal díszítve azonnal tálaljuk. Pirított hagymával ízesített burgonyapürét, vegyes salátát kínálhatunk hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A sajtos fokhagymás csirkecomb elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook