Ménorcai mézes – narancsos kacsasült recept
A Ménorcai mézes – narancsos kacsasült hozzávalói:1 db kb. 1,5 kg-os kacsa
10 dkg füstölt szalonna
5 dkg vaj 4 narancs
1 db citrom
egy kevés só
törött bors
5 evőkanál méz
A Ménorcai mézes – narancsos kacsasült elkészítési módja:
Hagyományos módon megsütjük a kacsát a vajban, beborítjuk a vékonyra vágott szalonnaszeletekkel. A mikor a kacsa húsa már megpuhult, elkészítjük a mártást. Kislábasban takaréklángon, összekeverjük a mézet, a húst, a 2 narancs és a citrom levével, 1 evőkanál reszelt narancs és 1 kávéskanál reszelt citromhéjjal. A maradék narancsokat meghámozzuk, kimagvazzuk, karikákra vágjuk. Tálra rakjuk a narancsszeleteket, tetejükre a sült kacsát. És a mártással leöntve tálaljuk. Sós vízben főtt burgonyát, pirított kenyérszeleteket tálalunk hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. ápr. 23. 15:06
A ménorcai mézes – narancsos kacsasült elkészítési módja és hozzávalói.