Sajtos zöldséges falatok recept
A Sajtos zöldséges falatok hozzávalói:4 vékonyszelet marha hús (disznó comb is lehet)
12,5 dkg puha, félzsíros sajt (pl: anikó)
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál friss zöldfűszer (kakukkfű vagy
majoranna)
4 evőkanál apróra vágott bazsalikom
2 evőkanál szárított paradicsom, só
Mártáshoz: 1 evőkanál olívaolaj
1 kisebb fej hagyma
40 dkg konzerv paradicsom
A Sajtos zöldséges falatok elkészítési módja:
A sajtot vágjuk apróra és keverjük össze a felaprított fűszerekkel, a zúzott fokhagymával és a bazsalikommal. A keveréket sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk majd osszuk el rajta a tölteléket. Csavarjuk fel, és tekerjük sütőpapírba őket. A tekercseket tegyük forró vízbe, és főzzük 15 percig. Közben egy tepsiben hevítsük fel az olajat, szórjuk bele a felaprított hagymát, és pároljuk pár percig. Adjuk hozzá a konzervparadicsomot, a féldoboznyi levével együtt, hagyjuk, hogy felforrjon, majd még 3 percig főzzük. A kihűlt mártást turmixoljuk össze és borsozzuk meg. A hústekercseket a mártással tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. ápr. 23. 15:00
A sajtos zöldséges falatok elkészítési módja és hozzávalói.