Burgonyafelfújt gazdagon recept
A Burgonyafelfújt gazdagon hozzávalói:½ csokor friss kakukkfű
2 kisebb gerezd fokhagyma
2,5 dl tejszín
25 dkg vöröshagyma
30 dkg sertés szűzpecsenye
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
2,5 dl tej
1 kg burgonya
50 dkg sárgarépa
10 dkg reszelni való sajt
só, bors
A Burgonyafelfújt gazdagon elkészítési módja:
A felaprított kakukkfüvet az összezúzott fokhagymával együtt a tejszínbe keverjük. Sóval és borssal ízesítjük. A szűzpecsenyét a serpenyőben felhevített olajon körös körül megpirítjuk, majd kivesszük, és sózzuk, borsozzuk. A maradék zsiradékon a felkarikázott vöröshagymát üvegesre pároljuk. A liszttel megszórjuk, és az ízesített tejszínnel állandó kevergetés mellett felöntjük. Felforraljuk, és a tűzhely szélére húzzuk. A meghámozott burgonyát és sárgarépát vékonyan felkarikázzuk. A burgonyát a sárgarépával összekeverjük, és kivajazott tűzálló tálba halmozzuk. Ráhelyezzük a húst, és a tejszínes mártással leöntjük. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A lereszelt sajttal megszórjuk, végül további 30 perc alatt készre sütjük. A húst a tálban felszeleteljük, és a felfújtat a friss zöldfűszerekkel díszítve tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. ápr. 23. 14:58
A burgonyafelfújt gazdagon elkészítési módja és hozzávalói.