Burgonyafelfújt szűzpecsenyével recept



friss kakukkfű,
2 gerezd fokhagyma,
2,5 dl főzőtejszín,
só, bors,
30 dkg sertés szűzpecsenye,
25 dkg vöröshagyma,
1 ek. liszt,
1 kg krumpli,
fél kg sárgarépa,
10 dkg sajt
A Burgonyafelfújt szűzpecsenyével elkészítési módja:
A felaprított kakukkfüvet az összezúzott fokhagymával a tejszínbe keverjük, sózzuk, borsozzuk. A pecsenyét olajon megpirítjuk, kivesszük a serpenyőből, a maradék olajon a felkarikázott hagymát üvegesre pirítjuk. Liszttel megszórjuk, és az ízesített tejszínnel felöntjük, felforraljuk, és félretesszük. A felkarikázott krumplit és a répát a hússal együtt egy tűzálló tálba halmozzuk, az egészet a tejszínes mártással leöntjük. 175 fokon kb. egy órán át sütjük, közben a sütőből kivéve megszórjuk a lereszelt sajttal.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: vila, 2007. jún. 20. 08:52
A burgonyafelfújt szűzpecsenyével elkészítési módja és hozzávalói.