Káposztával töltött marhatekercs recept
A Káposztával töltött marhatekercs hozzávalói:80 dkg marhacomb vagy rostélyos,
1 kg hordókáposzta,
egy kis zsír,
feketebors,
pirospaprika,
só
A Káposztával töltött marhatekercs elkészítési módja:
Két nagyobb szelet marhacombot vagy rostélyost kiklopfolunk. Megborsozzuk, egy picit sózzuk, majd nyers hordókáposztát szórunk rá. Összetekerjük, cérnával megkötjük vagy hústűvel megtűzzük. A tekercseket forró zsíron alaposan megpirítjuk. Ezután felöntjük egy kevés vízzel, s lassú forralással legalább másfél-két óráig pároljuk - lefedve. A vége felé kevés pirospaprikát szórunk a főzőlébe. A tűzről levéve néhány percnyi szikkadás után eltávolítjuk a cérnát, illetve a hústűket, és felszeleteljük. A mutatós húskarikákat rizzsel tálaljuk, amelyet meglocsolunk a húslével.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: vila, 2007. jún. 19. 18:30
A káposztával töltött marhatekercs elkészítési módja és hozzávalói.