Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Káposztával töltött marhatekercs recept

Káposztával töltött marhatekercs recept

A Káposztával töltött marhatekercs hozzávalói:
80 dkg marhacomb vagy rostélyos,
1 kg hordókáposzta,
egy kis zsír,
feketebors,
pirospaprika,



A Káposztával töltött marhatekercs elkészítési módja:
Két nagyobb szelet marhacombot vagy rostélyost kiklopfolunk. Megborsozzuk, egy picit sózzuk, majd nyers hordókáposztát szórunk rá. Összetekerjük, cérnával megkötjük vagy hústűvel megtűzzük. A tekercseket forró zsíron alaposan megpirítjuk. Ezután felöntjük egy kevés vízzel, s lassú forralással legalább másfél-két óráig pároljuk - lefedve. A vége felé kevés pirospaprikát szórunk a főzőlébe. A tűzről levéve néhány percnyi szikkadás után eltávolítjuk a cérnát, illetve a hústűket, és felszeleteljük. A mutatós húskarikákat rizzsel tálaljuk, amelyet meglocsolunk a húslével.


Kategória: Húsételek receptjei


A káposztával töltött marhatekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook