Rakott kel sajttal recept
90 perc
A Rakott kel sajttal hozzávalói:
4 személyre
2 db kínai kelkáposzta
1/2 kg darálthús
2 fej hagyma apróra vágva
2,5 bögre rizs
köménymag,
babérlevél,
majoranna,
só,
bors,
pirospaprika(a fűszerek ízlés szerint)
20 dkg reszelt sajt
tejfől
2 tojás sárgája
A Rakott kel sajttal elkészítési módja:
A kelkáposztát leveleire szedem, majd enyhén sós vízben felteszem főni. (kb. 20 perc) A darálthúst a fűszerekkel, hagymával összekeverem, fél dl olajon megpárolom. A rizst olajon megpiritom, majd 3,5 bögre vízzel összeforralom, majd takaróval (én egy öreg plédet használok) letakarom és kb. 1,5 órát hagyom párolódni. Amikor kész a hus és a rizs, összekeverem a kettőt. Egy tepsit kikenek olajjal, majd 1 réteg hús lerakok, a tetejére leveleire szedett káposztát rakok, majd tejföllel meglocsolom, majd újabb réteg hús, kelkáposztával zárom. A tetejére tejföllel elkevert tojás sárgáját öntök. Beteszem a sütőbe, addig, amíg a tejfölös tojás megvonul rajta. Ujdonság: Kiveszem a sütőből és a reszelt sajttal meghintem, addig teszem vissza, amíg a sajt enyhén megpirul.
Nem igazán jótanács, de: A sajttal meghintett rakott kell még finomabb, mint a hagyományos módon készített.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: chippolino, 2007. jún. 18. 11:11
A rakott kel sajttal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.