Sertéstarja savanyúkáposztával recept
80 perc
A Sertéstarja savanyúkáposztával hozzávalói:
4 személyre:
600g füstölt tarja
2 fej vöröshagyma
2 babérlevél
1 teáskanál köménymag
1/2 teáskanál kakukkfű
1 evőkanál enyhén csípős mustár
750g savanyúkáposzta
A Sertéstarja savanyúkáposztával elkészítési módja:
A tarját feltesszük főzni úgy,hogy a víz teljesen elfedje.Meghámozzuk a hagymát,karikákra vágjuk,majd a fűszerekkel együtt a vízbe tesszük. A húst felforraljuk,majd fedő alatt gyenge tűzön főzzük.40 perc múlva a hús levét leöntjük úgy,hogy még kb.1,25 dl maradjon rajta.A leöntött levet esetleg leveshez felhasználhatjuk. A húst felszeleteljük. A savanyúkáposztát beletesszük a húslébe,erre ráhelyezzük a hússzeleteket,és lefedve készre pároljuk.Fűszerezzük és tálaljuk.
A forralás erős tűzön,a párolás gyenge tűzön történjen.
Mi illik hozzá?-petrezselymes sós burgonya,vagy:készíthetünk zöldborsópürét fele burgonyából és fele zöldborsóból.A sós burgonya helyett ezt a pürét fele-fele arányban tejjel és tejszínnel elkeverjük,és egészen finomra felverjük.
Fagyasztva eltartható 3 hónapig!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2009. márc. 7. 00:25
A sertéstarja savanyúkáposztával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.