Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sertéstarja savanyúkáposztával recept

Sertéstarja savanyúkáposztával recept

Elkészítési idő 80 perc

A Sertéstarja savanyúkáposztával hozzávalói:
4 személyre:
600g füstölt tarja
2 fej vöröshagyma
2 babérlevél
1 teáskanál köménymag
1/2 teáskanál kakukkfű
1 evőkanál enyhén csípős mustár
750g savanyúkáposzta


Sertéstarja savanyúkáposztával

A Sertéstarja savanyúkáposztával elkészítési módja:
A tarját feltesszük főzni úgy,hogy a víz teljesen elfedje.Meghámozzuk a hagymát,karikákra vágjuk,majd a fűszerekkel együtt a vízbe tesszük. A húst felforraljuk,majd fedő alatt gyenge tűzön főzzük.40 perc múlva a hús levét leöntjük úgy,hogy még kb.1,25 dl maradjon rajta.A leöntött levet esetleg leveshez felhasználhatjuk. A húst felszeleteljük. A savanyúkáposztát beletesszük a húslébe,erre ráhelyezzük a hússzeleteket,és lefedve készre pároljuk.Fűszerezzük és tálaljuk.

A forralás erős tűzön,a párolás gyenge tűzön történjen.
Mi illik hozzá?-petrezselymes sós burgonya,vagy:készíthetünk zöldborsópürét fele burgonyából és fele zöldborsóból.A sós burgonya helyett ezt a pürét fele-fele arányban tejjel és tejszínnel elkeverjük,és egészen finomra felverjük.

Fagyasztva eltartható 3 hónapig!


Kategória: Húsételek receptjei


A sertéstarja savanyúkáposztával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook