Fehérboros zöldspárga-cukkini krémleves recept
30 perc
A Fehérboros zöldspárga-cukkini krémleves hozzávalói:
1 db cukkini
0,5 zacskó zöld spárga
1 db krumpli
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem
füstölt sajt
tej
tejföl
1 db zöldségleveskocka
só
cukor
őrölt fekete bors
reszelt szerecsendió
curry
olíva olaj
liszt
A Fehérboros zöldspárga-cukkini krémleves elkészítési módja:
A hagymákat és a petrezselymet aprítom, a cukkinit karikára vágom. A krumplit megpucolom, kockázom, a sajtot lereszelem. Egy edényben kevés olajon megdinsztelem a hagymát, beleteszem a krumplit, feleresztem vízzel, belemorzsolom a leveskockát, és elkezdem főzni, kis idő elteltével beleteszem a cukkinit, majd a spárgát. Sózom, borsozom, szórok bele szerecsendiót. 10 perc elteltével jöhet a petrezselyem. Amikor megfőtt minden, kiveszem a zöld spárgát, a csúcsokat levágom, a többi megy vissza. A levest beleöntöm egy magas keverőedénybe, öntök hozzá tejet, bort, egy kevés lisztet, botmixerrel összekeverem. Tálaláskor beleteszem a csúcsokat, kanalazok rá tejfölt, meghintem a reszelt sajttal, és szórok rá curryt... Aki tartalmasabb ételt akar, tehet bele pirított kenyérkockákat.
Csodás a két zöldség együtt, sajttal megbolondítva.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2018. máj. 10. 14:35
A fehérboros zöldspárga-cukkini krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.