Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Fehérboros zöldspárga-cukkini krémleves recept

Fehérboros zöldspárga-cukkini krémleves recept

Elkészítési idő 30 perc

A Fehérboros zöldspárga-cukkini krémleves hozzávalói:
1 db cukkini
0,5 zacskó zöld spárga
1 db krumpli
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem
füstölt sajt
tej
tejföl
1 db zöldségleveskocka

cukor
őrölt fekete bors
reszelt szerecsendió
curry
olíva olaj
liszt


Fehérboros zöldspárga-cukkini krémleves

A Fehérboros zöldspárga-cukkini krémleves elkészítési módja:
A hagymákat és a petrezselymet aprítom, a cukkinit karikára vágom. A krumplit megpucolom, kockázom, a sajtot lereszelem. Egy edényben kevés olajon megdinsztelem a hagymát, beleteszem a krumplit, feleresztem vízzel, belemorzsolom a leveskockát, és elkezdem főzni, kis idő elteltével beleteszem a cukkinit, majd a spárgát. Sózom, borsozom, szórok bele szerecsendiót. 10 perc elteltével jöhet a petrezselyem. Amikor megfőtt minden, kiveszem a zöld spárgát, a csúcsokat levágom, a többi megy vissza. A levest beleöntöm egy magas keverőedénybe, öntök hozzá tejet, bort, egy kevés lisztet, botmixerrel összekeverem. Tálaláskor beleteszem a csúcsokat, kanalazok rá tejfölt, meghintem a reszelt sajttal, és szórok rá curryt... Aki tartalmasabb ételt akar, tehet bele pirított kenyérkockákat.

Csodás a két zöldség együtt, sajttal megbolondítva.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A fehérboros zöldspárga-cukkini krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook