Medvehagymás nokedli recept
30 perc
A Medvehagymás nokedli hozzávalói:
2 csokor medvehagyma
45 dkg liszt
15 dkg füstölt szalonna
25 dkg juhtúró
1 db tojás
1 bögre víz
1 mokkáskanál só
olívaolaj
A Medvehagymás nokedli elkészítési módja:
1. A frissen szedett medvehagymát megmossuk, majd egy kevés víz hozzáadásával botmixerrel pürésítjük. 2. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a tojást, a sót, a medvehagymapürét és annyi vizet, hogy galuska sűrűségű masszát kapjunk (ne kevergessük sokat a tésztát, mert akkor nem lesz jó a galuskánk állaga). 3. Egy nagyobb lábasban sós vizet forralunk, és beleszaggatjuk a galuskákat. 2-3 perc alatt megfőzzük, majd szűrőkanállal leszűrjük. 4. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben kisütjük a zsírját. A kisült zsírral meglocsoljuk a kész galuskákat, és elkeverjük. Tálaláskor megszórjuk a galuskákat a szalonnakockákkal, rámorzsoljuk a juhtúrót, és forrón kínáljuk.
Karakteres ízű tavaszi egytálétel.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2018. máj. 8. 13:23
A medvehagymás nokedli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.