Sárgabarackos brownie recept
90 perc
A Sárgabarackos brownie hozzávalói:
20 dkg vaj
1 bögre víz
1 bögre cukor
5 dkg kakaópor
2 bögre liszt, benne fél cs. sütőpor elkeverve
2 nagy tojás
10 dkg aszalt sárgabarack
20 dkg sárgabarackdzsem
Csokimázhoz:
5 dkg kakaópor
10 dkg cukor
3 dkg vaj
2-3 evőkanál víz
A Sárgabarackos brownie elkészítési módja:
A vajat a vízzel felteszem egy lábasban a tűzhelyre, összeforralom. Egy tálban összekeverem a cukrot a kakaóporral, ráöntöm a forró vajas vizet, majd hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet. Lehet, hogy picit csomós lesz, de nem kell megijedni, a keverés során kisimul. Jól összekeverem és egyenként a tojásokat is elkeverem a masszában. Végül beleszórom a feldarabolt aszalt sárgabarackot, összekeverem. Ezután mehet a massza a lehűlt őzgerincformába. Háromnegyedig kell érnie, mert majd szépen feljön. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 30-35 percig sütöm, amikor kész, kiborítom egy tálcára, kihűtöm. Csokimáz: A kakaóport összekeverem a cukorral, és kevés vízzel, így hagyom állni kb. 2 órát. Ezt a sütés előtt elkészíthetjük, hogy legyen ideje állni. Akkor jó, ha a cukor szinte elolvadt már. Amikor a sütemény kihűlt, felteszem főni, addig forralom, amíg sűrű lesz (pár perc csak), leveszem a tűzről és hozzákeverem a hideg vajat. Várok még kicsit, amíg sűrűsödik, majd kanállal a süti tetejére szedem. Miután a csokimáz megdermedt, leöntöm sárgabarack dzsemmel.
Nagyon gyorsan elkészíthető és nagyon finom desszert.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2018. ápr. 19. 14:18
A sárgabarackos brownie elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.