Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Csirkemáj polentával, almasalátával recept

Csirkemáj polentával, almasalátával recept

Elkészítési idő 45 perc

A Csirkemáj polentával, almasalátával hozzávalói:
25 dkg hagyma
2 evőkanál vaj
4 dl tej
5 evőkanál olaj
2 evőkanál almaecet
cukor

2 db alma
2 szál majoránna
1/2 csokor metélőhagyma
bors
6 dkg kukoricadara
40 dkg csirkemáj
6 dkg liszt
2 ág rozmaring
2 evőkanál balzsamecet


Csirkemáj polentával, almasalátával

A Csirkemáj polentával, almasalátával elkészítési módja:
1. A megtisztított hagymát csíkokra vágjuk, és a lábosban felhevített 1 evőkanál vajon aranysárgára dinszteljük 15 perc alatt. 2. Közben a 2 dl vízzel felöntött tejet felforrósítjuk. A salátához 3 evőkanál olajat elkeverünk almaecettel, 1 csipet cukorral és pici sóval. A meghámozott almákat durvára reszeljük, és összeforgatjuk a vinaigrette-tel. A leöblített majoránna leveleit lecsipkedjük és durvára aprítjuk, a metélőhagymát vékonyan felkarikázzuk. Az almasalátát az előkészített zöldfűszerekkel és borssal ízesítjük. 3. A hagymát megszórjuk a kukoricadarával, és 1 percig kevergetjük. Felöntjük a forró hígított tejjel, megsózzuk, és gyenge tűzön, gyakran átkeverve főzzük 10 percig. 4. A megtisztított, megmosott májat konyhai papírtörlőn leszárítjuk, és a tányérra öntött lisztbe forgatjuk. A maradék 2 evőkanál olajat serpenyőben felhevítjük. Beletesszük a májat és erőteljesen pirítjuk 3 percig, majd a rozmaringágakkal együtt további 3 percig. Végül hozzáadunk 1 evőkanál vajat, megöntözzük a balzsamecettel, és zsírjára sütjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és a hagymás polentával, valamint az almasalátával tálaljuk. Tetszés szerint zöldfűszerrel díszíthetjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A csirkemáj polentával, almasalátával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook