Epres töltött kókuszkocka recept
45 perc
Az Epres töltött kókuszkocka hozzávalói:
8 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 db tojás
2 dl tej
1,2 dkg sütőpor
1 csipet só
40 dkg liszt
2 dl eperlé (pürésített eper lecsöpögtetett leve)
20 dkg kókuszreszelék
1 evőkanál szamócapálinka (elhagyható)
15 dkg eperlekvár
Az Epres töltött kókuszkocka elkészítési módja:
1. A vajat felolvasztjuk, majd kikeverjük a porcukorral, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Apránként csorgatva hozzákeverjük a tejet, végül beleforgatjuk a sütőporral és a sóval átszitált lisztet. 2. A masszát egy kb. 25x25 cm-es, sütőpapírral bélelt, magas falú tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt világosra sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e). A sütőből kivéve a sütőrácson hagyjuk kihűlni a tésztát. 3. A tésztát kb. 5x5 cm-es kockákra vágjuk, és egy villa segítségével belemártjuk az eperlébe úgy, hogy minden oldalán magába szívja a piskóta a levet. Ezután a kockákat megforgatjuk egy nagy tálba szórt kókuszreszelékben. 4. Száradni hagyjuk, majd mindet félbevágjuk, és egy kiskanál segítségével az egyik felét gazdagon megkenjük a szamócapálinkával kikevert eperlekvárral, végül összetapasztjuk.
Eperszezonban használjuk friss, pürésített eper átszűrt levét, ennek hiányában 5x-ösen hígított eperszörpöt is használhatunk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2018. máj. 9. 14:21
Az epres töltött kókuszkocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.