Almás káposztás pulykamellfilé recept
Az Almás káposztás pulykamellfilé hozzávalói:30 dkg pulykamellfilé
só
őrölt bors
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
1 kk pirospaprika
25 dkg savanyúkáposzta
1 db alma
2 babérlevél
1 kk kömény
A tálaláshoz:
petrezselyem
3 ek tejföl.
Az Almás káposztás pulykamellfilé elkészítési módja:
A pulykamellfilét 2 centis darabokra kockázom, majd megsózom, megborsozom, és félreteszem.Apróra vágom a vöröshagymát, és a fokhagymát.1ek olajon átsütöm a húskockákat. Ha megsültek, kiszedem és félreteszem.1ek olajon megpárolom az apróra vágott hagymát, és a fokhagymát, meghintem pirospaprikával, és beleforgatom a savanyúkáposztát. Az almát centis szeletekre vágom, és a babérlevéllel, őrölt köménnyel, az egészet jól összekeverem, visszateszem mérsékelt tűzre és lefedem.A hagymás almás káposzta kb 20 perc alatt puhára párolodik. Ekkor hozzáadom a pulykahúst, és átmelegítem. Tálalás előtt, tejfölt aki szereti, és petrezselymet teszek rá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2009. márc. 6. 22:30
Az almás káposztás pulykamellfilé elkészítési módja és hozzávalói.