Sertés karaj bakonyi mártással recept
A Sertés karaj bakonyi mártással hozzávalói:8 szelet sertés karaj
só
őrölt bors
3 gerezd fokhagyma
2 teáskanál mustár
1 dl olaj
A gombamártáshoz
10 dkg füstölt szalonna
1 vöröshagyma
1 kiskanál fűszerpaprika
30dk csiperkegomba
1 zöldpaprika
1 paradicsom
só
őrölt bors
2ek liszt
1,5dl tejföl.
A körethez
zöldséges párolt rizs.
A Sertés karaj bakonyi mártással elkészítési módja:
A karajszeleteket sóval, borssal, zúzott fokhagymával, mustárral fűszerezzük, és meglocsoljuk fél dl olajjal. A kockákra vágott szalonnát zsírjára sütjük hozzáadjuk az aprított vöröshagymát, és megfuttatjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk a csiperkét, a kockákra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, és felöntjük 2 dl vízzel. Összekeverjük, ha felforrt fűszerezzük, és pár percig főzzük. Tejfölös habarással sűrítjük. A fűszeres karajt pirosra sütjük, tálaláskor körérakjuk a gombamártást.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2009. márc. 3. 20:38
A sertés karaj bakonyi mártással elkészítési módja és hozzávalói.