Böllérmáj recept
A Böllérmáj hozzávalói:(személyektől függő mennyiségben)
hagyma
zsír, vagy olaj
sertésmáj
sertésvelő
só
bors
pirospaprika
A Böllérmáj elkészítési módja:
A májat megtisztítod, kb. fél centi vastag, 4-5 centi hosszú csíkokra vágod. A velőről lehúzod a hártyát, közepes kockákra vágod. A hagymát fél karikára vagy kockára felaprítod. A hagymát bő zsíron megfonnyasztod, majd hozzáadod a májat, és erős tűzön addig pirítod, amíg minden darab színt vált. Utána lehúzod a tűzről, pirospaprikával megszórod. A velőt külön megsütöd forró zsíron, megborsozod, sózod, és a kész májhoz kevered óvatosan. Főtt vagy petrezselymes krumpli való hozzá, és leginkább a csalamádé vagy uborka passzol hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. ápr. 23. 14:56
A böllérmáj elkészítési módja és hozzávalói.