Pirított sertésmáj sajtos burgonyával recept
A Pirított sertésmáj sajtos burgonyával hozzávalói:50 dkg sertésmáj,
2 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
2 db zöldpaprika,
2 db paradicsom,
só,
őrölt bors ,
1 kiskanál pirospaprika,
1 kiskanál majoránna.
A sajtos burgonyához:
60 dkg burgonya,
15 dkg reszelt sajt,
2 dl tejfel,
2 db tojás,
2 dkg vaj,
só.
A Pirított sertésmáj sajtos burgonyával elkészítési módja:
A csíkokra vágott májat az olajon kevergetve hirtelen megsütjük, majd kiszedjük a serpenyőből. Ugyanebben az olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a laskára vágott zöldpaprikát, és sóval, borssal, majoránnával ízesítve puhára pároljuk. Ezután megszórjuk a pirospaprikával, és a cikkekre vágott paradicsomot beletéve néhány percig összeforraljuk. A májat közvetlenül a tálalás előtt keverjük hozzá, majd együtt megforrósítjuk. Sajtos burgonyával tálaljuk, amit így készítünk: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikára vágjuk. Vajjal kikent tűzálló edénybe terítjük. Tetejére öntjük a tojással, tejföllel elkevert sajtot, és forró sütőben pirosra sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. dec. 7. 09:42
A pirított sertésmáj sajtos burgonyával elkészítési módja és hozzávalói.