Gombás máj, mindenféle zöldséggel recept
A Gombás máj, mindenféle zöldséggel hozzávalói:70 dkg sertésmáj
30 dkg sampignongomba
2 db zöldpaprika
10 dkg paradicsom
20 dkg hagyma
8 dkg olaj
egy kevés Worcester-szósz
1 teáskanál erős pirospaprika
1 evőkanál sűrített paradicsom
só
bors
egy csipet majoranna
egy kevés marhahúsleves felönteni
apróra vágott petrezselyemzöld, megszórni
A Gombás máj, mindenféle zöldséggel elkészítési módja:
A paradicsomot rövid időre forrásban lévő vízbe mártjuk, lehúzzuk a bőrét, majd a magját eltávolítva kockára vágjuk. A hagymát vékony szeletekre vágjuk. A paprikát szintén kockákra vágjuk. A májat megtisztítjuk, szeletekre, majd vékony csíkokra vágjuk A gombát vékony szeletekre vágjuk. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olaj kétharmadát. Ebben a hagyma felét aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a májat és vele együtt tovább pirítjuk. Egy kevés Worcxester-szósszal, borssal, majorannával ízesítjük, kivesszük az edényből és melegen tartjuk. A maradék olajat beleöntjük a serpenyőbe, majd megpirítjuk benne a maradék hagymát és a gombát. Sóval, borssal, sűrített paradicsommal és pirospaprikával ízesítjük. Tovább pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát és egy kevés húslevest, majd a májat visszatéve, az egészet együtt kis lángon, fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. Szükség esetén még egy kis Worcester-szósszal és sóval utánaízesítjük. A májat szépen tálra rendezzük, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, hagymás burgonyával, vagy rizzsel tálaljuk.
4-6 adag
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. ápr. 6. 16:33
A gombás máj, mindenféle zöldséggel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.