Göngyölt hús olaszosan recept
A Göngyölt hús olaszosan hozzávalói:25 dkg spagetti
4-5 ág petrezselyem
8 vékony szelet sertéscomb
4-5 evőkanál olívaolaj
8 szelet baconszalonna
2 dl tejszín
20 dkg spenót
4 dkg paprikával töltött olajbogyó
30 dkg koktél paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál vaj, só, bors
A Göngyölt hús olaszosan elkészítési módja:
A tésztát a szokott módon kifőzzük, majd leszűrjük és lecsöpögtetjük. A hússzeleteket laposabbra verjük, és mindegyikre 1-1 szelet baconszalonnát fektetünk. A lecsipegetett petrezselyem levelekkel kirakjuk, felgörgetjük, és fogvájóval megtűzzük. Forró olajon a tekercseket többször megforgatva 5 percig sütjük. Sóval borssal ízesítjük, 3 dl vízzel és a tejszínnel felöntjük, majd felforraljuk. Kb. 3 perc alatt besűrűsödik. A spenótot csíkokra vágjuk, az olajbogyót felszeleteljük. A koktélparadicsomot félbevágjuk. A vajat nagyobb serpenyőben felhevítjük. Beleszórjuk a zúzott fokhagymát, a paradicsomot és az olívabogyót, majd 2 percig pirítjuk. Beletesszük a spenótot, megfonnyasszuk, és a spagettivel összemelegítjük. A göngyölt hússal tálaljuk. Spenótlevelekkel díszítjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. ápr. 23. 14:59
A göngyölt hús olaszosan elkészítési módja és hozzávalói.