Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Göngyölt hús olaszosan recept

Göngyölt hús olaszosan recept

A Göngyölt hús olaszosan hozzávalói:
25 dkg spagetti
4-5 ág petrezselyem
8 vékony szelet sertéscomb
4-5 evőkanál olívaolaj
8 szelet baconszalonna
2 dl tejszín
20 dkg spenót
4 dkg paprikával töltött olajbogyó
30 dkg koktél paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál vaj, só, bors


A Göngyölt hús olaszosan elkészítési módja:
A tésztát a szokott módon kifőzzük, majd leszűrjük és lecsöpögtetjük. A hússzeleteket laposabbra verjük, és mindegyikre 1-1 szelet baconszalonnát fektetünk. A lecsipegetett petrezselyem levelekkel kirakjuk, felgörgetjük, és fogvájóval megtűzzük. Forró olajon a tekercseket többször megforgatva 5 percig sütjük. Sóval borssal ízesítjük, 3 dl vízzel és a tejszínnel felöntjük, majd felforraljuk. Kb. 3 perc alatt besűrűsödik. A spenótot csíkokra vágjuk, az olajbogyót felszeleteljük. A koktélparadicsomot félbevágjuk. A vajat nagyobb serpenyőben felhevítjük. Beleszórjuk a zúzott fokhagymát, a paradicsomot és az olívabogyót, majd 2 percig pirítjuk. Beletesszük a spenótot, megfonnyasszuk, és a spagettivel összemelegítjük. A göngyölt hússal tálaljuk. Spenótlevelekkel díszítjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A göngyölt hús olaszosan elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook