Gesztenyekrém-leves recept
A Gesztenyekrém-leves hozzávalói:250 g gesztenyemassza
10 dkg mazsola
rum aroma
6 dl tej
ízlés szerint cukor
1 vaníliás cukor
4 ek méz
A Gesztenyekrém-leves elkészítési módja:
Áztassuk a mazsolát a 4 ek tej és a rumaroma keverékébe. Törjük össze villával a gesztenyemasszát és keverjük ki a tej felével. Forraljuk fel a maradék tejet, keverjük hozzá a gesztenyés masszát. Forraljuk fel ismét, majd vegyük le a tűzről. Keverjük bele a vaníliáscukrot, a mazsolát és a mézet, ízlés szerint adjunk hozzá még cukrot. Tálalhatjuk melegen vagy hidegen tejszínhabbal díszítve.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2010. jan. 18. 09:53
A gesztenyekrém-leves elkészítési módja és hozzávalói.