Mazsolás tészta recept


- kb. 12 dkg száraztészta (ezt 3 adagnak számolom)
- 4-5 dl. tejföl
- 1 ek méz (vagy ízlés szerint több/kevesebb)
- 1 ek vaníliáscukor
- 2 db tojás
- 3-4 félmarék mazsola
- vaj
A Mazsolás tészta elkészítési módja:
A tésztát vízben kifőzöm. A mazsolát forró vízbe áztatom. A tejfölt habverővel összekeverem a tojásokkal, a mazsolával, mézzel, cukorral. A kifőtt tésztát kivajazott tepsibe/jénaiba öntöm, s rálocsolom a tejfölös masszát. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon kb. 15 percig sütöm. Akkor jó, ha a massza összeállt, s a tészta és a massza is megpirult egy kicsit. (Ez függ a sütési funkciótól is.)
Nagyon egyszerű, gyorsan készen van és finom!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: gyopár, 2007. jan. 27. 13:58
A mazsolás tészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.