Gombás póréleves krémsajttal recept

1 szép szál póréhagyma (50 dkg)
20 dkg csiperkegomba
20 dkg burgonya
3 evőkanál étolaj
só
frissen őrölt bors
csipet tárkony
1 l zöldségleves
20 dkg natúr vagy zöldfűszeres krémsajt
tejföl a tálaláshoz
A Gombás póréleves krémsajttal elkészítési módja:
A pórét megtisztítjuk, félkarikákra vágjuk. A felforrósított olajon átpirítjuk, sóval, borssal, tárkonnyal ízesítjük, hozzáadjuk az apróra kockázott krumplit és a szeletelt gombát. Rövid ideig együtt pároljuk, majd felöntjük a levessel, és lefedve 15 percig főzzük. Hozzáadjuk a krémsajtot, de azzal már nem forraljuk. Tejfölt kínálhatunk hozzá tálaláskor.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. márc. 5. 18:49
A gombás póréleves krémsajttal elkészítési módja és hozzávalói.