Majorannás sárgarépaleves recept
A Majorannás sárgarépaleves hozzávalói:25 dkg sárgarépa
3 dl tej
3 evőkanál olaj
1 cs.petrezselyem
1 púpozott evőkanál liszt
1 púpozott teáskanál majoranna
1 teáskanál ecet
só
bors
cukor
A Majorannás sárgarépaleves elkészítési módja:
A sárgarépát tisztítjuk, apró kockára vágjuk,és forró olajon megpirítjuk,megszórjuk a majorannával és kb 7 dl vízzel felengedjük,felforraljuk.Sózzuk borsozzuk,a répát puhára főzzük. 1 dl tejben simára keverjük a lisztet,és a többi tejet is ráöntve belecsorgatjuk a forrásban lévő levesbe.Ecettel és cukorralízlés szerint ízesítjük.Belekeverjük az apróra vágott petrezselymet.A tűzről lehúzva lefedve állni hagyjuk 10 percig majd ezután tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2015. febr. 28. 20:36
A majorannás sárgarépaleves elkészítési módja és hozzávalói.