Lencsetál recept
A Lencsetál hozzávalói:20 dkg lencse
2 db sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 kis csokor petrezselyemzöld
1 közepes fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1 púpozott evőkanál liszt
2 babérlevél
1 evőkanál levesízesítő
fél evőkanál csemege paprikakrém
fél evőkanál csípős paprikakrém
1 evőkanál mustár
2 pár virsli
1 kiskanál ecet
2 dl tejföl.
A Lencsetál elkészítési módja:
A zöldségeket megmossuk,a lencsét beáztatjuk. A zöldségeket karikára,a hagymát apróra vágjuk. Az olajon megfuttatjuk a hagymát,rádobjuk a zöldségeket,és megpirítjuk. Meghintjük a liszttel,és felengedjük 1 liter vízzel. A lencsét leszűrjük,a levesbe keverjük,és kevergetve felforraljuk. A babérlevéllel,levesízesítővel,a csípős,és csemegepaprikakrémmel és a mustárral ízesítjük,lefedve puhára pároljuk. A virslit karikára vágjuk,és amikor a lencse puha,a levesbe keverjük.Kb. 3 percig főzzük. A levest az ecettel ízesítjük,és tejföllel tehetjük még ízletesebbé.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: pesmár, 2008. dec. 31. 11:50
A lencsetál elkészítési módja és hozzávalói.