Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Éjféli lencse recept

Éjféli lencse recept

Elkészítési idő 150 perc

Az Éjféli lencse hozzávalói:
30 dkg lencse,

15 dkg gomba,

2 dl tejföl,

1 fej vöröshagyma,

2 evőkanál olaj,

ízlés szerint só és törött fekete bors


Az Éjféli lencse elkészítési módja:
az étel készítését megelőző nap a megmosott lencsét beáztatom. A gombát megtisztítom és felszeletelem, a meghámozott hagymát apróra vágom. a lencsét leszűröm, másfél liternyi friss vízben puhára főzöm, majd turmixgép poharában pépesre zúzom. Fazékban az olajon megfuttatom a hagymát, beleöntöm a lencsepürét és hozzáteszem a gombaszeleteket. Sóval, borssal fűszerezem. Felforralom és 10 percig főzöm. Végül a kevés levessel simára kevert tejföllel összeforralom. A húsevők tegyenek bele lángolt kolbászt!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az Éjféli lencse elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook