Avokádóleves recept
Az Avokádóleves hozzávalói:150 g zöldborsó
1 leveskocka
1 l víz
4 avokadó
1 dl tejföl
só
bors
friss menta
pirítós a tálaláshoz
Az Avokádóleves elkészítési módja:
A borsót főzzük meg enyhén sós vízben. Mikor megfőtt, szűrjük le és tegyük egyelőre félre. Közben vágjuk ketté és magozzuk ki az avokádókat. Kanalazzuk ki a húsukat egy mixerbe, adjuk hozzá a tejfölt és egy csipetnyi borsot, majd pépesítsük. Ezt a masszát öntsük bele – folyamatos keverés mellett – a vízbe, amiben öt percet „főtt” a leveskocka. Keverjük simára, és már kész is. Zárjuk el alatta a gázt, szórjuk bele a borsót, és tálaláskor a hintsük meg durván összevágott menta levelekkel.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. dec. 26. 19:30
Az avokádóleves elkészítési módja és hozzávalói.