Vöröslencse leves recept
A Vöröslencse leves hozzávalói:20 dkg vörös lencse
leveszöldség
1 közepes hagyma
7 dkg vaj
1 liter leves
fél l tej
só
bors
1 tk csipős paprikapor vagy Erős Pista
A Vöröslencse leves elkészítési módja:
A lencsét egy tálcára önteni, jól átnézni, az esetleges köveket kivenni. Egy szűrőbe tenni, jól megmosni, lecsöpögtetni. A leveszöldséget és a hagymát apró kockára vágni . Egy edényben 3 dkg vajat megolvasztani, a hagymát üvegesre dinsztelni benne. Hozzáadni a leveszöldséget, 5 percig dinsztelni. A lecsöpögtetett lencsét is hozzáadni, felönteni a levessel és 30 percig főzni. A levest egy szűrőn átpaszirozni, a tejet hozzáönteni, röviden felforralni, sózni, borsozni. A maradék vajat egy kis edényben felolvasztani, a paprikaport belekeverni. A levest 4 tálkába önteni, a paprikás vajat rácsöpögtetni.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: edit-a, 2008. dec. 28. 19:20
A vöröslencse leves elkészítési módja és hozzávalói.