Csokoládés amarántszelet (Tej- és tojásérzékenyeknek is) recept
A Csokoládés amarántszelet (Tej- és tojásérzékenyeknek is) hozzávalói:25 dkg margarin
15 dkg cukor
3 evőkanál kakaó
10 dkg kókusztejpor
1 dl víz
1 evőkanál étkezési zselatin
10 dkg pattogatott amaránt
10 dkg mazsola
rumaroma ízlés szerint
vaníliás cukor
A Csokoládés amarántszelet (Tej- és tojásérzékenyeknek is) elkészítési módja:
A margarint, a cukrot, a kakaót, a tejport, a vizet és a zselatint egy lábasba mérjük és kb. 5 percig főzzük. A végén bekeverjük az amarántot és a mazsolát, rummal és vaníliás cukorral ízesítjük. A masszát egy folpackkal kibélelt őzgerincformába tesszük. Kihűlés után deszkára borítjuk, felszeleteljük. (Andrádom)
Többször is csináltam már,nagyon bejött,s több variációra is ad lehetőséget.Én kevesebb margarinnal szoktam csinálni (12,5 dkg),és kevesebb cukorral (12 dkg).Ma kókuszt is tettem bele (így több víz kellett),de próbáltam már mandulával is,de gondolom a többi olajos maggal is finom.Nálunk ugye karobbal készül,kakakó nem lehet.Ja,és nemrég amaránt helyett puffasztott rizs került bele:)
Nem szoktam szeletelni,kiskanállal eszegetik.:)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: edit-a, 2009. jan. 1. 17:21
A csokoládés amarántszelet (tej- és tojásérzékenyeknek is) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.