Görög aprópecsenye recept
60 perc
503 kcal
600 g csirkemellfilé
1 kk.+1 ek. ételízesítő
2 ek. Worcester szósz
4 ek. olívaolaj
800 g burgonya
4 közepes fej hagyma
8 gerezd fokhagyma
400 g apró szemű paradicsom
4-6 miniparadicsom
2 ágacska rozmaring
2 szál majoranna
só, bors
citromlé
80 g feta vagy kecskesajt
A Görög aprópecsenye elkészítési módja:
1 A húst csíkokra vágjuk, összeforgatjuk 1 kk. ételízesítővel, a Worcester szósszal és 2 ek. olajjal. Lefedjük, a hűtőben 30 percig pihentetjük. 2 A burgonyát , hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a burgonyát kockákra, a hagymát vékony gerezdekre, a fokhagymát apróra vágjuk. A paradicsomokat meghámozzuk, elnegyedeljük (a miniparadicsomokat félretesszük). Az egyik rozmaringágat félretesszük, a másikról és a majorannáról lecsipkedjük a leveleket, finomra aprítjuk. 3 Mélyebb teflonserpenyőt felforrósítunk, az olajos páccal együtt belecsúsztatjuk a húst, folyamatosan keverve pirítjuk, aztán megszórjuk a felaprózott zöldfűszerekkel, lefedjük és saját levében puhára pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, fedő alatt melegen tartjuk. 4 Egy másik serpenyőben felforrósítunk 2 ek. olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Rádobjuk a burgonyát, élénk tűzön pirítjuk, aztán hozzáadjuk a paradicsomot, megszórjuk 1 ek. ételízesítővel, felöntjük 2 dl vízzel, fedő alatt puhára pároljuk. 5 Sóval, borssal és kevés citromlével ízesítjük az ételt, hozzáadjuk a húst, lazán összekeverjük, nem túl mély tálba csúsztatjuk. Tetejére morzsoljuk a feta vagy kecskesajtot, a félbevágott miniparadicsomokkal és a félretett rozmaringágról lecsipkedett bóbitákkal díszítjük.
4 személyre
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 051afb3266, 2013. jún. 6. 19:23
A görög aprópecsenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.