Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Görög aprópecsenye recept

Görög aprópecsenye recept

Elkészítési idő 60 perc

Kalória 503 kcal

A Görög aprópecsenye hozzávalói:
600 g csirkemellfilé
1 kk.+1 ek. ételízesítő
2 ek. Worcester szósz
4 ek. olívaolaj
800 g burgonya
4 közepes fej hagyma
8 gerezd fokhagyma
400 g apró szemű paradicsom
4-6 miniparadicsom
2 ágacska rozmaring
2 szál majoranna
só, bors
citromlé
80 g feta vagy kecskesajt


A Görög aprópecsenye elkészítési módja:
1 A húst csíkokra vágjuk, összeforgatjuk 1 kk. ételízesítővel, a Worcester szósszal és 2 ek. olajjal. Lefedjük, a hűtőben 30 percig pihentetjük. 2 A burgonyát , hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a burgonyát kockákra, a hagymát vékony gerezdekre, a fokhagymát apróra vágjuk. A paradicsomokat meghámozzuk, elnegyedeljük (a miniparadicsomokat félretesszük). Az egyik rozmaringágat félretesszük, a másikról és a majorannáról lecsipkedjük a leveleket, finomra aprítjuk. 3 Mélyebb teflonserpenyőt felforrósítunk, az olajos páccal együtt belecsúsztatjuk a húst, folyamatosan keverve pirítjuk, aztán megszórjuk a felaprózott zöldfűszerekkel, lefedjük és saját levében puhára pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, fedő alatt melegen tartjuk. 4 Egy másik serpenyőben felforrósítunk 2 ek. olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Rádobjuk a burgonyát, élénk tűzön pirítjuk, aztán hozzáadjuk a paradicsomot, megszórjuk 1 ek. ételízesítővel, felöntjük 2 dl vízzel, fedő alatt puhára pároljuk. 5 Sóval, borssal és kevés citromlével ízesítjük az ételt, hozzáadjuk a húst, lazán összekeverjük, nem túl mély tálba csúsztatjuk. Tetejére morzsoljuk a feta vagy kecskesajtot, a félbevágott miniparadicsomokkal és a félretett rozmaringágról lecsipkedett bóbitákkal díszítjük.

4 személyre


Kategória: Egytálételek receptjei


A görög aprópecsenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook