Csirkés rakott burgonya recept
A Csirkés rakott burgonya hozzávalói:1 egész csirkemellfilé
1 nagy fej vöröshagyma
kb. 1 kg burgonya
1 nagy pohár tejföl
sajt
só
ételízesítő
bors
flekken fűszerkeverék
olívaolaj
A Csirkés rakott burgonya elkészítési módja:
A burgonyát meghámozom és felkarikázom, majd sós vízben megfőzöm. Nem kell szétfőzni, csak majdnem készre. Közben a csirkemellfilét apró darabokra vágom, a hagymát pedig félkarikákra. Egy kevés olajon a húst és a hagymakarikákat kicsit megpárolom, de még a párolás elején rászórok a húsra a flekken fűszerből és az őrölt borsból egy keveset, esetleg egy kis őrölt köményt is, ha van kéznél. Mikor a burgonya és a hús-hagyma is elkészült, akkor egy közepes tepsit vagy jénai tálat kikenek egy kevés olívaolajjal, és elkezdem rétegezni: alulra kerül a burgonyakarikák fele, ezt megszórom ételízesítővel, rá a hús-hagyma egyveleg fele, erre pedig a tejföl fele. Majd kezdem elölről, de a krumplit mindenképp meg kell szórni egy kevés ételízesítővel. A második réteg után letakarom alufóliával, és előmelegített sütőbe teszem (5-6 fokozaton). A sajtot csak akkor szoktam ráreszelni, amikor már majdnem kész. Alufólia nélkül pirítom, amíg a sajt kellőképpen megpirul.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. febr. 19. 07:47
A csirkés rakott burgonya elkészítési módja és hozzávalói.