Mézes-almás rizs recept
A Mézes-almás rizs hozzávalói:1,5 dl rizs,
5 dl tej,
2 savanykás alma,
2 evőkanál sárgabaracklekvár,
3 tojás,
6 evőkanál méz,
5 dkg darált dió,
2 dl tejföl,
csipetnyi só,
a tepsihez vaj és zsemlemorzsa.
A Mézes-almás rizs elkészítési módja:
Egy kisebb, szögletes tepsit vajjal kikenünk, és zsemlemorzsával behintünk. A sárgabaracklekvárt, a diót, és 3 evőkanál mézet összekeverünk. (Ha a méz nagyon sűrű, mikro sütőben vagy forró vízbe állítva kissé felmelegítjük.) 2 dl vízzel és a tejjel apránként felöntve, sűrű tejberizst főzünk. Az almát meghámozzuk, és vékony, hosszú szeletekre vágjuk. A már nem nagyon forró rizst összekeverjük a tejföllel, a megmaradt mézzel és a kikevert tojás sárgákkal, valamint a kemény habbá vert fehérjék kétharmadával. A tepsibe terítünk egy vékony réteg rizst, ezt megrakjuk almaszeletekkel, és meglocsoljuk a mézes-lekváros dióval. Erre rizst kenünk, majd a rétegezést addig folytatjuk, amíg csak el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére kenjük a megmaradt fehérjehabot, és az előmelegített, közepesen forró sütőben, közepes lángon 20-25 percig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. febr. 18. 07:36
A mézes-almás rizs elkészítési módja és hozzávalói.