Csokis cupcake recept
45 perc
A Csokis cupcake hozzávalói:
A muffinhoz:
15 dkg puha vaj
12 dkg cukor
3 db tojás
15 dkg liszt
1,5 teáskanál sütőpor
3 evőkanál kakaópor (púpos)
A csokikrémhez:
2 evőkanál cukor
2 dl tejszín
20 dkg étcsokoládé (+ a szóráshoz)
A Csokis cupcake elkészítési módja:
1. A vajat habosra keverjük a cukorral, és egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a kakaóval, majd a vajas keverékbe forgatjuk. 2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztamasszát egy 12 részes muffintepsi papírkapszlikkal kibélelt mélyedéseibe kanalazzuk, majd kb. 20 perc alatt megsütjük. A muffinokat kiemeljük a tepsiből, és a rácson hűlni hagyjuk. 3. A krémhez felverjük a tejszínt a cukorral, majd hozzákeverjük a gőz felett felolvasztott csokoládét. A krémet lehűtjük, majd habzsákba töltjük, és a muffinok tetejére nyomjuk. Végül mindet megszórjuk csokoládédarabokkal.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2017. febr. 18. 06:44
A csokis cupcake elkészítési módja és hozzávalói.