Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diós-mákos guba torta recept

Diós-mákos guba torta recept

Elkészítési idő 60 perc

A Diós-mákos guba torta hozzávalói:
A tésztához:
3 darab tojás
3 evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor
3 evőkanál cukor

A mákos gubához:
7 darab száraz kifli
8 dl tej
3 db tojás
10 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor
20 dkg darált mák
1 darab citrom héja reszelve

A diós gubához:
7 darab száraz kifli
8 dl tej
3 db tojás
10 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor
20 dkg darált dió
1 darab citrom héja reszelve

A krémhez:
4 darab tojás
1 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor
4 dl tej
15 dkg margarin
4 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló
baracklekvár
szemes mák
diószemek


Diós-mákos guba torta

A Diós-mákos guba torta elkészítési módja:
1. A kifliket felkarikázzuk, a tejet és a margarint összemelegítjük. A tojásokat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos margarinos tejhez öntjük, majd lassú tűzön kicsit besűrítjük. A darált mákhoz hozzáadjuk a citromhéjat, majd az egészet a tejes folyadékhoz vegyítjük. Ráöntjük a kiflikarikákra, és várunk kicsit, míg a kifli felveszi a folyadékot. A diós gubát is elkészítjük, ugyanezzel a metódussal. 2. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojások sárgáját, végül beleforgatjuk a lisztet.. Egy 20x30-as sütőt kibélelünk szilikonos sütőpapírral, beleöntjük a tésztát és 180 fokon kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Ha kész, sütőpapírostul kivesszük a tepsiből, és egy rácson kihűtjük. 3. A piskóta tepsijét elmossuk, egy szilikonos sütőpapírral kibéleljük, majd felváltva belenyomkodjuk a mákos és diós (guba)masszát, és 170 fokon, 20-25 perc alatt megsütjük. A piskótát megkenjük lekvárral és ráhelyezzük a megsült és kihűlt gubánkat . 4. A krémhez a tojásokat jól kikeverjük a cukorral, a vaníliával és a pudingporral. Felforraljuk a tejet. Először egy keveset merünk belőle a tojásos keverékhez (hőkiegyenlítés miatt), majd a többit is hozzáadjuk, és sűrűre főzzük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd a margarinnal jól kikeverjük. Ezt a krémet simítjuk a mákos és diós guba tetejére, és pár órára hűtőbe tesszük. 5. A habtejszínt felverjük a két evőkanál porcukorral és a habfixálóval, majd habzsák segítségével halmokat nyomunk belőle a süti tetejére. Díszítésnek megszórjuk mákkal, és egész diószemekkel.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós-mákos guba torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook