Főoldal » Receptek » Pizzák receptjei » Céklás-kéksajtos pizza recept

Céklás-kéksajtos pizza recept

Elkészítési idő 90 perc

A Céklás-kéksajtos pizza hozzávalói:
2 evőkanál liszt
1,8 dl langyos víz
1/2 teáskanál cukor
2,5 dkg élesztő
40 dkg liszt
1 evőkanál olívaolaj

20 dkg cékla
2 evőkanál olívaolaj
2 db alma
5 dkg vaj
4 evőkanál liszt
4 dl meleg tej
5 dkg kéksajt
20 dkg mozzarella sajt


Céklás-kéksajtos pizza

A Céklás-kéksajtos pizza elkészítési módja:
1. A langyos vízbe tesszük a 2 evőkanál lisztet, a cukrot, valamint az élesztőt, és felfuttatjuk. A 40 dkg lisztet átszitáljuk, a közepébe öntjük a felfuttatott élesztőt az olívaolajjal és egy csipet sóval együtt. 2. Összedolgozzuk, lisztezett felületen átgyúrjuk, közben néhányszor az asztalhoz csapjuk. Ha már hólyagos, cipót formázunk belőle, és fél órát pihentetjük. Kinyújtjuk, tepsibe tesszük, és 200 fokos sütőben 15 percig sütjük. 3. A céklát meghámozzuk, és 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és 5 percig sütjük az olívaolajon. Az almákat meghámozzuk, és magházuk eltávolítása után feldaraboljuk őket. A vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet, és felengedjük a meleg tejjel. 4. Csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a kék sajtot. 1 percig forraljuk, majd hozzáadjuk az almát is. A mozzarella sajtot felkarikázzuk. A megsült tésztát megkenjük a kék sajtos mártással, ráhelyezzük a cékla- és mozzarellakarikákat. 250 fokos sütőben 4 percig sütjük. Friss zöld salátával tálaljuk.

Addig ne sózzuk meg a besamelt, amíg bele nem forraltuk a sajtot!


Kategória: Pizzák receptjei


A céklás-kéksajtos pizza elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook