Céklás tojássaláta recept
75 perc
A Céklás tojássaláta hozzávalói:
4 db tojás
2 dl cékla leve
20 dkg ceruzabab
1 db citrom
4 evőkanál olívaolaj
1/4 teáskanál méz
15 dkg salátalevél
só
frissen őrölt bors
A Céklás tojássaláta elkészítési módja:
1. A tojásokat sós vízben keményre főzzük, majd hideg víz alatt megpucoljuk, és egy mélyebb müzlis tálba tesszük. Ráöntjük a céklalevet, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a tojásokat. Ezután egy órára hűtőbe tesszük. 2. Amíg színesednek a tojások, felforralunk kb. 2 liter vizet. Megsózzuk fél teáskanál sóval, majd 2 percre beletesszük a zöldbabot. Az idő letelte után azonnal lehűtjük hideg vízzel, így megtartja a színét és a roppanósságát, majd lecsepegtetjük. 3. Egy keverőtálba kifacsarjuk a citrom levét, majd hozzáadjuk a mézet, és elkeverjük. Egy kisebb habverő segítségével hozzáadagoljuk az olajat, és egyneművé keverjük. A tojásokat kivesszük a céklaléből, és elnegyedeljük őket. A salátaleveleket és a babot összeforgatjuk a mézes öntettel, majd tányérra rendezzük őket. Végül megszórjuk frissen őrölt borssal. Lazaccal és a főtt tojással kínálhatjuk.
Ha nincs céklalevünk, akkor a friss céklát reszeljük le egy kis lyukú reszelőn, áztassuk be fél liter vízbe, tegyük bele a tojásokat, és a hűtőben hagyjuk állni egy órán keresztül.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2016. dec. 5. 19:39
A céklás tojássaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.