Fokhagymás oldalas röszti krumplival, párolt káposztával recept
1200 kcal
93 gramm
80 dkg oldalas
10 dkg sertészsír
4 gerezd fokhagyma
50 dkg lilakáposzta
1 fej vöröshagyma
4 evőkanál ecet
60 dkg burgonya
30 dkg liszt
1 tojás
só
frissen őrölt bors
olaj
A Fokhagymás oldalas röszti krumplival, párolt káposztával elkészítési módja:
1. Az oldalast megmossuk,és a csontok között feldaraboljuk.Lábosba tesszük,hozzáadjuk a zsírt,a zúzott fokhagymákat,megsózzuk,és bőven megborsozzuk.Öntünk hozzá 2 dl vizet,és lefedve pároljuk 1 órán át. Miután megpuhult a hús,levesszük a fedőt,és elpároljuk a vizet,hogy a húst le tudjuk pirítani. Közben a káposztát és a hagymát vékonyan felszeleteljük,és 2 evőkanál olajon dinsztelni kezdjük.Megsózzuk,és beleöntjük az ecetet. Fedő alatt,takaréklángon kb. 45 percig dinszteljük. 2. A krumplit meghámozzuk,nagy lyukú reszelőn lereszeljük,és besózzuk. Hozzáadjuk a tojást,a lisztet és annyi vizet,hogy nagyon sűrű nokedlitésztát kapjunk.Bőségesen borsozzuk. Kanállal forró olajba szaggatjuk a rösztitésztát,és pirosra sütjük az egyik,majd a másik oldalát is.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2016. nov. 27. 14:43
A fokhagymás oldalas röszti krumplival, párolt káposztával elkészítési módja és hozzávalói.