Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Túrós-narancsos knédli gombóc recept

Túrós-narancsos knédli gombóc recept

Kalória 880 kcal
Szénhidráttartalom 146 gramm

A Túrós-narancsos knédli gombóc hozzávalói:
3 dl langyos tej
3 dkg élesztő
1 evőkanál kristálycukor
50 dkg liszt
0,5 dl olvasztott vaj
30 dkg túró
5 dkg porcukor
1/2 tasak vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja
Az öntethez:
4 tojás sárgája
8 dkg kristálycukor
4 dl tej
1 evőkanál liszt
1 rúd vanília


Túrós-narancsos knédli gombóc

A Túrós-narancsos knédli gombóc elkészítési módja:
1. A tejben elkeverjük az élesztőt és a kristálycukrot.A liszthez adjuk az olvasztott vajjal együtt. A tésztát egyneműre,ruganyosra dagasztjuk,és 1 órán át hagyjuk kelni. A túrót elkeverjük a porcukorral,,a vaníliás cukorral,a narancs reszelt héjával. A tésztát 8 részre osztjuk,gömböket formázunk belőle,ellapítjuk,és a közepükbe 2 kanál túrót teszünk. 2. Visszaformázzuk gömbnek,és lisztezett felületen 30 percig újra kelesztjük. A vaníliaöntethez a tojások sárgáját robotgéppel fehéredésig habosra verjük a kristálycukorral.Hozzákaparjuk a kettévágott vaníliarúd magjait.Csomómentesre keverjük a liszttel,majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet.Takarékon sűrűre főzzük(ne forrjon!),nagy fazékban vizet forralunk,szűrőt helyezünk bele,(ne érjen a vízbe!),kettesével a szűrőbe tesszük a gombócokat,és fedő alatt, kb. 20 perc alatt készre gőzöljük őket.


Kategória: Egytálételek receptjei


A túrós-narancsos knédli gombóc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook