Túrós-narancsos knédli gombóc recept
880 kcal
146 gramm
3 dl langyos tej
3 dkg élesztő
1 evőkanál kristálycukor
50 dkg liszt
0,5 dl olvasztott vaj
30 dkg túró
5 dkg porcukor
1/2 tasak vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja
Az öntethez:
4 tojás sárgája
8 dkg kristálycukor
4 dl tej
1 evőkanál liszt
1 rúd vanília
A Túrós-narancsos knédli gombóc elkészítési módja:
1. A tejben elkeverjük az élesztőt és a kristálycukrot.A liszthez adjuk az olvasztott vajjal együtt. A tésztát egyneműre,ruganyosra dagasztjuk,és 1 órán át hagyjuk kelni. A túrót elkeverjük a porcukorral,,a vaníliás cukorral,a narancs reszelt héjával. A tésztát 8 részre osztjuk,gömböket formázunk belőle,ellapítjuk,és a közepükbe 2 kanál túrót teszünk. 2. Visszaformázzuk gömbnek,és lisztezett felületen 30 percig újra kelesztjük. A vaníliaöntethez a tojások sárgáját robotgéppel fehéredésig habosra verjük a kristálycukorral.Hozzákaparjuk a kettévágott vaníliarúd magjait.Csomómentesre keverjük a liszttel,majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet.Takarékon sűrűre főzzük(ne forrjon!),nagy fazékban vizet forralunk,szűrőt helyezünk bele,(ne érjen a vízbe!),kettesével a szűrőbe tesszük a gombócokat,és fedő alatt, kb. 20 perc alatt készre gőzöljük őket.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2016. nov. 25. 12:37
A túrós-narancsos knédli gombóc elkészítési módja és hozzávalói.