Gombás libacomb recept
90 perc
A Gombás libacomb hozzávalói:
4 db egész libacomb
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
80 dkg gomba (pl. lilatönkű pereszke)
50 dkg burgonya
só
bors
köménymag
olaj
A Gombás libacomb elkészítési módja:
1. A combokat megmossuk és szárazra töröljük. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk köménymaggal, és 1-2 órát állni hagyjuk. Ezután mindkét oldalát egy kis olajon elősütjük. 2. Az egyik fej hagymát apróra, a fokhagymagerezdeket négyfelé vágjuk. A combokat tepsibe tesszük, és mellétesszük a hagymákat, aláöntünk 1 dl vizet, majd fóliával letakarva, 200 fokon kb. 30 percig sütjük. 3. A megtisztított gombafejeket felszeleteljük. A másik fej hagymát apróra vágjuk, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, fűszerezzük sóval, borssal és egy kevés köménnyel, majd fedő alatt félpuhára pároljuk. 4. A libacombról 30 perc után eltávolítjuk a fóliát, rátesszük a gombát, és 185 fokon együtt készre sütjük további 20-30 perc alatt. 5. Burgonyapürével és savanyúsággal kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2016. nov. 17. 15:04
A gombás libacomb elkészítési módja és hozzávalói.