Ropogós libacomb Márton napra recept
A Ropogós libacomb Márton napra hozzávalói:4 db libacomb
2 fej fokhagyma
só
bors
libazsír
1 kg burgonya
1 fej vöröshagyma
víz
A Ropogós libacomb Márton napra elkészítési módja:
Este a combokat sózzuk, borsozzu, hűtőbe teszük letakarva. Másnap a fűszerezett libacombokat kiolvasztott bő libazsírba tesszük egy nagy serpenyőbe, és hozzáadunk 3-4 dl vizet. Letakarva félpuhára pároljuk, majd fedő nélkül forgatva készre sütjük. Kiveszük a combokat, leöntjük a zsír nagy részét, a serpenyőt készenlétbe helyezzük. Köret hozzá: Hagymás tört burgonya: Megfőzzük negyedekbe vágva a megpucolt burgonyát, leöntjük róla a vizet és megtörjük. A finomra vágott vöröshagymát lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, a fokhagymát pedig áttörve adjuk hozzá. Egy pillanatig a tűzön hagyjuk, kihülés után összekeverjük a burgonyával és gombócokat formázunk belőle. A serpenyőben kevés zsíron átsütjük, míg a teteje szép piros lesz. Lila káposztával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. nov. 4. 15:57
A ropogós libacomb márton napra elkészítési módja és hozzávalói.