Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Sajtos karfiol felfújt recept

Sajtos karfiol felfújt recept

A Sajtos karfiol felfújt hozzávalói:
1 fej karfiol
30 dkg krémsajt
5 tojás
20 dkg reszelt sajt
2 ek zsemlemorzsa
3 dkg vaj
szerecsendió
fehér bors



A Sajtos karfiol felfújt elkészítési módja:
A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk és rózsákra szedve beledobjuk a forrásban lévő sós vízbe. 10 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. A krémsajtot elkeverjük a tojásokkal és a sajttal, ízlés szerint sót, borsot és szerecsendiót adunk a masszához. A kivajazott formába beletesszük a zsemlemorzsát, a karfiolt, majd ráöntjük a masszát. A tetejére vajdarabokat teszünk. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük, amíg a massza megdermed.

Az ízesített krémsajtokkal fenséges variációk érhetők el.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A sajtos karfiol felfújt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook