Sajtos karfiol felfújt recept
A Sajtos karfiol felfújt hozzávalói:1 fej karfiol
30 dkg krémsajt
5 tojás
20 dkg reszelt sajt
2 ek zsemlemorzsa
3 dkg vaj
szerecsendió
fehér bors
só
A Sajtos karfiol felfújt elkészítési módja:
A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk és rózsákra szedve beledobjuk a forrásban lévő sós vízbe. 10 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. A krémsajtot elkeverjük a tojásokkal és a sajttal, ízlés szerint sót, borsot és szerecsendiót adunk a masszához. A kivajazott formába beletesszük a zsemlemorzsát, a karfiolt, majd ráöntjük a masszát. A tetejére vajdarabokat teszünk. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük, amíg a massza megdermed.
Az ízesített krémsajtokkal fenséges variációk érhetők el.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. okt. 22. 09:29
A sajtos karfiol felfújt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.